

در دین مبین اسلام، در تصمیم گیری بر مشورت تاکید می شود و استفاده از تجربه دیگران، فرصتی ارزشمند تلقی می شود. پیامبر (ص) خود با اینکه عقل کل بودند و با مبدا وحی ارتباط داشتند، در مسائل مختلف اجتماعی و اجرایی، در جنگ و صلح و امور مهم دیگر، به مشورت با یاران می نشستند. حتی گاه نظر آن ها را ترجیح می دادند، با اینکه مشکلاتی از این ناحیه حاصل می شد، تا الگویی برای مردم باشد، چرا که برکات مشورت از زیان های احتمالی آن به مراتب بیشتر است. (۱)
حضرت رضا (ع) فرمودند: عقل پدرم با عقول همه مردم سنجیدنی نبود. با این حال گاهی با غلامان خود مشورت می کرد. به وی می گفتند که آیا با چنین فردی مشورت می کنی؟ می فرمود: «چه بسا که خداوند زبان او را به مصلحت می گشاید.» چه بسیار که آنان چیز هایی به حضرت تذکر می دادند و حضرت آن ها را در کشت و زرع خود به کار می بست. (۲)
معمر ابن خلاف می گوید: غلامی از حضرت رضا (ع۹ به نام سعد از دنیا رفت. حضرت فرمودند: مردی صاحب فضل و امانت به من نشان ده تا او را به جای سعد برگزینم. [با شگفتی] عرضه داشتم: من به شما نشان دهم؟! امام مانند اشخاص غضبناک فرمودند: رسول خدا (ص) با اصحاب خود مشورت می کرد. سپس آنچه اراده اش تعلق می گرفت، بر اجرای آن جدیت می ورزید. (۳)
۱ ـ تفسیر نمونه،ج ۲۰،ص ۴۶۳
۲ ـ بحار الانوار، ج ۷۲، ص ۱۰۱
۳ ـ همان
سبک زندگی. منشور زندگی در منظر امام رضا (ع)، محمد باقر پور امینی













عرضه داشت: پروردگارا، رحمتت را خواستارم.
گفت: خدايا، جواز عبور از صراط مىخواهم.
ادامه مطلب......





پيامبر گرامى اسلام(صلى الله عليه وآله)در جواب سؤال اميرالمؤمنين(عليه السلام)كه عرض مى كند. «ما أفضل الاعمال فى هذا الشهر»
فرمودند: «يا أباالحسن أفضل الأعمال فى هذا الشهر الورع عن محارم الله عزّوجلّ»; بهترين اعمال در اين ماه پارسايى از محرّمات خداست، آنچه را كه خداوند تحريم فرموده انسان نسبت به آنها ورع داشته و وارسته باشد. و رع درجاتى دارد:
اولين درجه آن كه از همه نازلتر است ورع اهل توبه است كه انسان از هر معصيتى مى پرهيزد و توبه مى كند و به اطاعت روى مى آورد. (۱)
از اين بالاتر ورع اهل صلاح است كه آنها از مشتبهات نيز مى پرهيزند:
دَعْ ما يُرِيبُك اِلى ما لايُرِيبُك (۲) ; «كارى كه مشتبه است و حلال بودن آن روشن نيست را ترك كنيد.» غذى شبهه ناك را نخورده و حرف شبهه ناك نزنند.
ادامه مطلب.......


جــهــت حــلّ مــشكلات در حـــوادث - امــور ســيـــاســـى، عـــبــادى، اقـــتـــصــــادى، نـــظـــامـــى، فــــرهـــنـــگـــى، اجـــــتــــمـــــاعــــى و... - بــــه راويـــان حـــديـــــث و فــــقــــهــــاء مــــراجــــعــــه کــــنــــيــــد كــــه آن هـــــا در زمـــــان غــــيــــبـــــت خــــلــــيــــفـــــه و حــــجّــــت مـــــن بـــــر شــــمـــــا هــــســــتــــنــــد و مــــن حـــــجّــــــت خــــداونـــــد بــــر شـــــمــــا مـــــى بــــاشــــم.
ادامه مطلب.......

احادیث در مورد جوانی بسیار است و اینجا به چند حدیث بسنده می کنیم:
پیامبر اکرم (ص) می فرمایند: اى على! چهار چيز را پيش از چهار چيز درياب:
جوانى ات را پيش از پيرى؛ و سلامتى ات را پيش از بيمارى؛ و ثروتت را پيش از فقر و زندگى ات را پيش از مرگ.
من لا يحضره الفقيه ج 4، ص 357، ح 5762
ادامه مطلب.........
تعداد صفحات : 5