
آیت الله مکارم: همانطور كه براى حضرت مهدى(عج) يك غيبت صغری و يك غيبت كبری است؛ يعنى درست مانند آفتاب [كه] وقتى مىخواهد پنهان شود ابتدا قرص خورشيد پشت افق پنهان مىشود ولى هوا نيمه روشن است و كمكم اين روشنايى برچيده و تاريك مىشود، براى ظهورش هم يك ظهور كبری و يك ظهور صغری است.
ادامه مطلب........
مانند موقعى كه آفتاب مىخواهد طلوع كند قرص خورشيد هنوز پيدا نشده اما هوا نيمه روشن است و بعد خورشيد ديده مىشود.
مرحله غيبت ايشان در دو مرحله واقع شده است و ظهور ايشان هم ظهور صغری و هم ظهور كبری دارد. در ظهور صغری توجه مردم به امام زمان(ع) زياد مىشود و همه جا صحبت از امام زمان (عج) است و جلسات امام زمان(عج) پر شور مىشود و بحثهاى امام زمان (عج) همه جا را مىگيرد. وضع طورى مىشود كه مردم تشنه و آماده مىشوند. ما تصور مىكنيم كه در اين عصر و زمان؛ ما انشاءاللّه در بينالطوعين ظهور حضرت مهدى(عج) قرار داريم.
من فراموش نمىكنم پنجاه سال قبل مؤسساتى كه به نام حضرت مهدى(ع) بود خيلى كم بود و كتابهايى كه درباره حضرت مهدى(عج) نوشته شده بود به اندازه امروز نبود و سخن از امام مهدى(عج) به اين گستردگى نبود، اگر كسى چهل يا پنجاه سال قبل مسجد جمكران مىرفت در بهترين شبها ده يا بيست نفر بودند اما الان صدها نفر در بعضى از شبهاى حساس هستند. ما به سوى طلوع كبری پيش مىرويم.
فصلنامه علمى ـ تخصصى انتظار ويژه امام مهدى(ع)، سال دوم، شماره پنجم، پاييز 1381 به نقل از سايت تخصصى موعود